Snabb soppa...

Tänkte tipsa om en supersnabb ärtsoppa som är löjigt enkel. Inget som man står sig på hela dagen, mer ett lagom mellanmål. Gott en kall höstdag eller en sen vinterkväll.
Kokade 4 dl vatten, 4 del frysta ärtor och en buljongtärning (grönsaksbuljong). När det kokat upp är det bara att mixa med stavmixer! Soppan blir ganska lös. Vill man ha den tjockare är det bara att minska mängden vatten.


Kvällsmys med nybakat bröd

Slände ihop två limpor idag och hade lite kvällsmys med te, mackor och lite mörk choklad.

7 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl vetegroddar
0,5 dl kruskakli
0,5 dl krossade linfrön
0,5 dl solroskärnor
salt
1,5 dl brödsirap
3 dl mjölk
2 dl vatten
1,5 dl surdeg (kan uteslutas, men brödet blir godare, nyttigare, hållbarare...)
2 msk bakpulver

Jätteenkelt bröd att baka!
Blanda alla ingredienser och dela upp den i två smorda brödformar.
Grädda i 200 grader i 30-40 minuter.

Receptet hittade jag på  Filibabba men har ändrat receptet något.


Höstsallad



Blev en höstig sallad till kvällens middag:
~ Riven morot
~ Riven rödbeta
~ Strimlad vitkål
~ Äpple i bitar
~ Apelsin
~ Paprika
~ Vinägrett: vitvinsvinäger, rapsolja, salt, pepparmix, fransk salladskrydda


Kycklingrullader

 Gjorde kycklingrullarder för några dagar sedan som blev jätte goda!

Jag delade kycklingfilén så att den blev som en tunn sammanhängande lövbiff. Kan vara lite knepigt att få det bra. Jag tycker att det bli för tjockt om man bara skär ett snitt i mitten. Brukar försöka skära ett snitt så ena delen blir dubbelt så tjock som den andra men filén är fortfarande sammanhängande. Sen lägger jag ytterligare ett snitt i den tjocka delen. Har du lyckats förstå min flummiga förklaring har du nu en sammanhängade bit av kycklingfilén som är som en lövbiff.

Bred cream cheese vitlök och örter över filén. Strimla soltkade tomater, zucchini och paprika. Lägg dessa på rad över kycklingen och rulla ihop allt. Du kan fästa ihop rullen med tandpetare. Krydda med salt pepparmix och stek i stekpanna så att de får en fin yta. Tillaga färdigt i ugnen i 175 grader.

Färskosten gör rulladerna saftiga och det behövs ingen sås till dessa. Servera med tex bulgur eller pasta och sallad.


RSS 2.0