Köttfärsröra



Ingredienser:
1 dl kokt pasta
1 liten gul lök
200 g köttfärs
1 burk (184 g) champinjoner
1 burk (150 g) majs
1 dl kidneybönor
1 msk tomatpuré
½ dl chilisås
½ dl vatten
1 tsk/ 1 tärning grönsaksbuljong
Spiskummin
Paprikapulver
Chilipulver
Salt
Svartpeppar

Olja till stekning

Gör såhär:
Koka pastan och häll av den.
Hacka löken och fräs den i het olja i en kastrull.
När löken blivit mjuk tillsätt köttfärsen och fräs den tills den är genom stekt.
Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop några minuter.

Denna rätt går att variera på ett oändligt antal sätt. Olika bönor kan användas, kryddningen är det bara fantasin som kan stoppa liksom vilka grönsaker man väljer att använda.
Denna rätt går snabbt att laga och är jättegod!

Paj med tonfisk och tomat



Det bästa med paj, förutom att det är jättegott, är att man kan fylla det med nästan precis vad som helst.
Här har jag valt att göra en tonfisk- och tomatpaj på rester från en pastasås som jag hade i kylen.

Pajdeg
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
125 g margarin el. smör
2-3 msk vatten

Pajdegen är bara att blanda ihop och sedan trycka ut i formen. Behöver inte förgräddas.

Fyllning
1 gul lök
1 msk olja
1 burk krossade tomater
1 burk tonfisk
1 msk oregano
1 tsk/1 tärning grönsaksbuljong
Salt
Svartpeppar
ev. 1 tsk socker

2 ägg
1 dl keso

Gör såhär:
Hacka löken och fräs den i oljan.
Häll på de krossade tomaterna.
Dela tonfisken i bitar och tillsätt även den.
Krydda såsen, våga gärna krydda den efter eget behag. Andra örtkryddor kan användas eller om man vill ha den lite het varför inte tillsätta lite cayennpeppar. Tomatsåser är ofta lite syrliga därför kan det vara gott med en gnutta socker.
Låt såsen svalan något (eller ät den var tillsammans med pasta!!).
Blanda ner ägg och keso och häll i pajskalet.
Grädda i ugn, 200 grader i ca 15-20 min.

Servera gärna med en sallad gjord på olika sorters bladsallat, gurka och tomat. Häll en dressing av balsamico, olivolja och kryddor över salladen.

RSS 2.0