Höstlimpa


Har gjort mig en surdeg och testade att använda den i mina höstlimpor.
Limporna blev saftiga och fick en god smak. De blev ganska kompakta och blir mättande smörgåsar.

 

4 dl vatten (37 grader)
25 g jäst
1,5 dl surdeg
3 msk rapsolja
2 msk farinsocker
2 tsk salt
2 små/1 stort äpple/n
1/2 dl pumpakärnor
2 msk linfrön
6 dl vetemjöl
6 dl grovt rågmjöl

Smula jästen i en bunke och rör ut den med det fingervarma vattnet.

Riv äpplena/et grovt på ett rivjärn.

Blanda i äpple, surdeg, rapsolja, farinsocker, salt, pumpakärnor och linfrön och blanda allt. Tillsätt mjölet och blanda ordentligt, degen ska vara ganska kladdig. 

Låt jäsa i bunken i 45 minuter med bakduk över.

Smörj 2 st brödformar á 1,5 lite med flytande margarin och häll i degen direkt från bunken till formarna.
Låt jäsa ytterligare 30 min med bakduk över. Strö ev över lite linfrön och pumpakärnor över limporna.  

Grädda i ugnen i 200grader ca 30 min.


Recept på hur jag gjorde min surdeg kommer!!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0