Vörtknorrar



2 dl porter
3 dl vatten
25 g jäst
1 dl mörk sirap
25 g torr vört
2 msk flytande margarin
1 msk salt
2,5 dl (140 g) grovt rågmjöl
13-14 dl (800 g) vetemjöl

Gör såhär:
Värm porter och vatten till 37 grader. Smula jästen i en bunke och slå över lite av den varma degvätskan. Rör om tills jästen löst sig helt och tillsätt resten av vätskan. Tillsätt övriga ingredienser (spara lite vetemjöl till utbakningen) och bearbeta degen tills att den är jämn och slät. Låt jäsa i 30 minuter under bakduk. Knåda degen för hand och dela den sedan i mindre bitar. Rulla bollar och gör som två små spetsar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ytterligare 30 minuter. Snitta bröden med en vass kniv och grädda i ung (225 grader) i 12-15 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0