Julmarmelad



Ingredienser:

2 st kanelstänger
2 st stjärnanis
10 st nejlokor
2 st lime
8 st apelsiner (med tunt skal)
2 dl vatten
1 påse Gul Melatin
900 g socker


Tvätta frukten noga i varmt vatten. Dela dem i klyftor och mixa sendan sönder frukterna. Lägg dem i en kastrull tillsammans med kryddorna och vatten, låt koka några minuter. Tillsätt en påse Gul Melatin. VIKTIGT till sätt detta innan du tillsätter socker. Koka 1 minut, beräknat från när hela satsen kokar. Tillsätt socker och koka ytterligare en minut. Häll gensast upp i varma stereliserade burka som sluter tätt och sätt på locken direkt. Burkar kan stereliseras genom att de får stå i en ung som har temperaturen 100 grader. Jag hade mina burkar inne i ugnen i ca 20-30 minuter. Locken kan stereliseras genom att läggas i kokande vatten. När man fyller burkarna ända upp och genast sätter på locket bildas ett vakuum och detta ger en lång hållbarhet så länge vakuumet inte bryts.

Marmeladen bör stå ett par veckor för att ta smak av kryddorna.
Mycket god att äta tillsammans med dessertostar.

Kommentarer
Postat av: Svante

Den blir godare när den har förvarats en vecka eller mer.

2009-01-27 @ 20:21:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0