Wienernougat


Ingredienser:
250g nougat
125g mörk choklad
100g flagad mandel


Gör såhär:
Rosta den flagade mandeln gyllenbrun i en torr stekpanna.
Fyll en kastrull tilll hälften med vatten och sätt i en glasskål som passar kastrullen. Bryt nougaten i bitar och lägg ner dem i glasskålen.
Finhacka den mörka chokladen och låt den smälta ner tillsammans med nougaten över vattenbadet. När chokladmassan är flytande blandar du ner den rostade mandeln.
Häll massan i en avlång form som du klätt med bakplåtspapper eller plastfolie. Vik ner pappret/plasten så att det omsluter chokladmassan. Låt stelna några timmar, gärna till dagen efter, innan du skär wienernougaten i bitar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0