Gul kycklinggryta

2-4 potioner
Ingredienser:
1 stor kycklingfilé
flytande margarin
½ gul paprika
1 liten gul lök
½ tsk curry
1 hönsbuljongtärning
2 dl vatten
2 msk mango chutney
2 dl mini fraiché
1 burk (277g) ananas ringar + spad
½ banan
maizena
Gör såhär:
1. Skär kycklingfilén i bitar, hacka paprikan och löken
2. Fräs allt i en kastrull med flytande margarin och curry
3. Häll på buljong, chutney, mini frachén och ananas spadet och koka.
4. Krydda med slt och peppar.
5. Red av med lite maizena till önskad konsistens.
6. När grytan är så gott som klar tillsätter man ananasen som delats i bitar och skivad banan.
Man kan även tillsätta lite nötter t.ex jornötter eller cashewnötter.
Servera med t.ex. fullkornsbulgur eller pasta och haricot vertes.
Tips! Använd flytande margarin istället för fast eftersom flytande har en bättre och hälsosammare fettkvalitet.
Kommentarer
Trackback