Grahamsbröd

                                      

Ingredienser:
50g smör, margarin eller flytandemargarin
5 dl mjölk
1,5 tsk salt
2 msk socker
8 dl (500g) grahamsmjöl
4-5 dl vetemjöl

Gör såhär:
Smält fett i en kastrull. Häll i mjölk och värm till 37 grader (fingervarmt)
Smula jästen i en bunke. Rör ut med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, grahamsmjöl, och nästan allt vetemjöl. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs den övertäckt ca 30 min.
Knåda degen lätt på mjölat bakbord och dela i 2 delar.
Rulla delarna i längder. Skär varje deglängd i 10 bitar och forma till runda eller ovala bullar.
Lägg bullarna på två plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa i ca 30 min.
Grädda i mitten av ugnen på 225 grader, i ca 10 min.
Låt de färdiga bullarna svalna på galler under bakduk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0