Bröd samksatt med tomat och basilika

10 st bröd
Ungnstemperatur 250 grader
Ingredienser:
25g jäst
3 dl passerade tomater
1 dl vatten
1 msk basilika
1/2 dl flytande margarin
1 msk socker
2,5 dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 msk linfrön
Gör såhär:
1. Smula jästen i en bunke.
2. Värm de passerade tomaterna, vatten, margarin och basilikan i en kastrull till 37 grader.
3. Häll lite av vätska över jästen och rör tills jästen löst sig. Slå på resten av vätskan.
4. Tillsätt allt socker, linfrön och salt och lite mjöl i taget, spara 1 dl vetemjöl till utbakningen. Arbeta degen ca 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand.
5. Låt degen jäsa i bunken i 30 minuter.
6. Knåda degen och dela den i 10 delar. Rulla först till bollar och sedan till avlånga "korvar", ca 10 cm långa. Tänk på att bröden sväller mycket vid andra jäsningen så gör "korvarna" smalare än du vill ha slutresultatet. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper på och täck med en bakduk. Låt jäsa i ytterligare 30 min. Snitta bröden med en vass kniv precis innan du stoppar in dem i ugnen
7. Grädda i ca 10 minuter.
8. När bröden är gräddade, lägg dem på galler och låt svalna med en bakduk över sig.
Kommentarer
Trackback